Felicitari elevilor, parintilor si dascalilor pentru titulatura de SCOALA EUROPEANA!

Prima Scoala Europeana din mediul rural din judetul Alba >

Joi, 28 mai 2009, la ora 12:00, in Sala „Spiru Haret” a Palatului Parlamentului din Bucuresti, a avut loc festivitatea de premiere a unitatilor scolare declarate castigatoare in cadrul competitiei nationale „Scoala Europeana 2009”, in prezenta ministrului Educatiei, d-na Ecaterina Andronescu.

Pentru a accede la titlul de Scoala Europeana, unitatile inscrise in concurs au alcatuit dosare de candidatura in care au inclus formularul de candidatura, un portofoliu ilustrativ, planul de dezvoltare institutionala, planurile manageriale din ultimii trei ani, precum si avizul inspectorului pentru gestionarea programelor comunitare si a problematicii de integrare europeana. Certificatul are o valabilitate de 3 ani si a fost acordat unitatilor de invatamant care s-au distins prin calitatea programelor europene derulate

La editia din acest an, cea de a VI-a, s-au înscris 129 unitati de invatamant preuniversitar din 39 de judete si din municipiul Bucuresti.

Din judetul Alba au intrat in competitie un numar de 5 scoli insa doar Scoala cu clasele I-VIII “Ion Pop Reteganul” Sincel a reusit sa obtina un punctaj performant situandu-se pe locul 8 in lista celor 42 unitati scolare din tara declarate castigatoare. Rezultatele complete sunt disponibile pe site-ul MECI, http://www.edu.ro/ la sectiunea invatamant preuniversitar, programe si proiecte.

La festivitatea de premiere a participat o delegatie a scolii alcatuita din inspectorul general adjunct Marcel Stan - din partea ISJ Alba, prof. Carmen Gabris – director, inv. Lenuta Bloj – coordonator proiecte si programe comunitare si Sorin Latiu – elev in clasa a VIII-a la Scoala cu clasele I-VIII “Ion Pop Reteganul” Sincel.

“Sunt mai mandra decat toti cei prezenti astazi aici deoarece am reusit sa transformam o scoala mica, de undeva dintr-un sat din judetul Alba, intr-o SCOALA EUROPEANA. Suntem o scoala cu un numar mic de elevi, binecuvantati cu dascali inimosi datorita carora am reusit sa demonstram cu adevarat ce inseamna una dintre valorile europene dezvoltate in scoala: egalitate de sanse. Elevilor nostri li s-a oferit oportunitatea sa participe, ca si elevilor din liceele si colegiile pe care le reprezentati din orasele si municipiile Romaniei, la proiecte si programe de cooperare europeana, astfel incat de azi sa fie mandri, atat ei cat si dascalii si parintii lor, ca invata intr-o scoala europeana” … arata d-na Carmen Gabris, directorul scolii, cu ocazia decernarii titlului de Scoala Europeana.