Final de proiect "Sete de cultura" la Scoala cu clasele I-IV "Timotei Cipariu" Panade


De „Ziua Cartii”, 18 decembrie 2007, la Scoala cu clasele I-IV „Timotei Cipariu” Panade, comuna Sancel, va avea loc un eveniment deosebit: incheierea oficiala a proiectului „Sete de cultura” care a avut ca obiectiv incurajarea si stimularea interesului elevilor pentru lumea miraculoasa a cartii.
Finantat prin Programul de Granturi de Dezvoltare Scolara cu suma de 33.000 lei, proiectul s-a derulat pe o perioada de 6 luni prin activitati cu titluri sugetiv alese: „La inceput de drum”, „Izvorul cunoasterii”, „Prietena mea, cartea” si „Ghidul scriitorilor din Transilvania”. O mini-biblioteca a fost amenajata, au fost organizate deplasari pentru elevi la case memoriale ale scriitorilor din Transilvania si excursii la biblioteci municipale si universitare (Blaj, Alba-Iulia, Sibiu, Cluj-Napoca), au avut loc medalioane literare incepand cu luna septembrie si, spre finalul proiectului, s-a editat brosura „Ghidul scriitorilor din Transilvania” care incununeaza eforturile tuturor celor implicati in aceste activitati.
Invatatoarele scolii, Oana Barbat, Camelia Latiu si Marioara Tulea, au coordonat cu responsabilitate toate aceste activitati.
La sfarsit de drum, sunt asteptati sa participe toti partenerii in acest proiect prin reprezentantii lor: Primaria si Consiliul Local Sancel, Asociatiunea ASTRA – Despartamantul Blaj, Biblioteca Comunala Sancel, Caminul Cultural Panade, Scoala cu clasele I-VIII Sancel, parinti, fosti dascali ai scolii din Panade, preotii satului, cadre didactice si elevi de la scoala partenera, Scoala cu clasele I-VIII „Ion Pop-Reteganul” Sancel.