Parteneriat PHARE 2005 CES-DRU




















Primaria Sincel este partener in proiectul „Masuri active de ocupare in mediul rural” derulat de Asociatia „Sprijiniti copiii” Alba-Iulia pe o perioada de 12 luni incepand cu luna martie a acestui an (2008). Proiectul se incadreaza in prioritatea 1 a schemei de finantare nerambursabila din cadrul programului Phare 2005 CES–DRU „Masuri active pentru ocupare”. Valoarea totala a proiectului este de 120.860 EURO, din care 106.460 EURO reprezinta finantare, iar diferenta este contributie a partenerilor.

Proiectul are la baza un parteneriat incheiat între Asociatia „Sprijiniti copiii” Alba Iulia, Primaria comunei Pianu, Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu, Primaria comunei Sincel si Primaria comunei Intregalde. Totodata, sunt asociati ai proiectului Primariile din Almasu Mare, Ceru Bacainti si Saliste.
Scopul proiectului este sa creasca nivelul de dezvoltare a resurselor umane din mediul rural, directie in care se va actiona pentru intensificarea masurilor active pentru ocuparea fortei de munca.
Grupul tinta il constituie 700 de persoane aflate în cautarea unui loc de munca, sau persoane ocupate în agricultura cu venituri reduse din comunele Almasu Mare, Ceru - Bacainti, Intregalde, Pianu, Sincel si Salistea.
Principalele masuri de ocupare oferite beneficiarilor prin acest proiect sunt: informare, consiliere, formare profesionala si consultanta pentru demararea unei afaceri. Se vor organiza 4 programe de formare cu 14 serii de cursuri de care vor beneficia 252 de membri ai grupului tinta. Din cele 4 programe, doua sunt de perfectionare (fermier in productia vegetala, fermier în productia animala) si doua de calificare (lucrator in cresterea animalelor si administrator pensiune turistica). Toate programele sunt autorizate de CNFPA, iar cursantii vor primi certificate recunoscute la nivel national de catre MMESF si MEC.

La Sincel, cursurile se desfasoara in sala mica a Caminului Cultural dupa cum urmeaza:
1. Lucrator in cresterea animalelor - 28 persoane (aprilie – mai – iunie)
2. Administrator pensiune turistica - 18 persoane (mai – octombrie)
3. Fermier in productia animala - 24 persoane (august – noiembrie)

Coordonator de proiect la nivel local este d-l Costea Teodor, referent cultural.